mt

Ensimmäisen maailman katastrofit

Rio de Janeiron kesäolympialaisia on kohdannut katastrofi.

Yllättäen katastrofi ei liity Rion ilmansaasteisiin, jotka häiritsevät väliaikaisesti tuhansia urheilijoita ja pysyvästi miljoonia asukkaita, Rion luoteihin, jotka osuvat mediatelttojen lisäksi myös ihmisiin, Rion urheiluareenoihin, joiden rakentamisessa kuoli toistakymmentä ja joista eivät hyödy ainakaan kaupungin asukkaat, tai ylipäätään olympialaisiin, jotka ovat ennen muuta keino siirtää rahaa urheilujärjestöille ja niiden johtajille.

Olympiayleisön raivostuttanut katastrofi liittyy Rion olympialähetyksiin: Ylen suoratoistopalvelussa on ollut alueellisia toimintahäiriöitä.

Katastrofin vuoksi suomalaiset ovat joutuneet seuraamaan olympialaisia vain kahdelta televisiokanavalta, kahdelta radiokanavalta, edellisten verkkolähetyksistä tai suurin piirtein minkä tahansa uutisvälineen verkkosivuilta.

Niin kuin keskiajalla.


8.8.2016

Previous: Ininä #2
Next: Suomalaismedian olympiatilastot