mt

Aseurheiluvarustelu

Viisivuotias poika ampui kaksivuotiaan sisarensa Yhdysvalloissa. Pojan käyttämän kiväärin oli valmistanut lapsille tarkoitettuihin aseisiin erikoistunut yritys, jonka pyrkimyksenä on elvyttää aseurheilun asemaa Yhdysvalloissa.

Yritys huomauttaa, että nykyiset noin 30 000 aseisiin liittyvää kuolemaa vuodessa eivät riitä pitämään Yhdysvaltoja aseurheilun kärkimaana. Aseisiin liittyvät onnettomuudet ovat liian satunnaisia, joukkomurhien tulokset vaihtelevia eivätkä kouluampumisten ennätykset ole parantuneet vuosiin.

Yrityksen edustajan mukaan yksi keskeinen ongelma on myöhäinen aloitusikä. Ampujan ura jää usein lyhyeksi, ja useimmat saavat vain yhden mahdollisuuden ennätysten rikkomiseen.

Myöhään aloittamiseen liittyvät myös biologiset seikat. Aivokuoren kypsymisen myötä kehittyvä impulssikontrolli sekä kyky arvioida kriittisesti oman toiminnan seurauksia tekevät aseurheiluun sitoutumisesta hankalaa.


3.5.2013

Previous: Totaalinen dystopia
Next: Huuhaayliherkkyys