mt

Valheiden verkko

Pääministeri Matti Vanhanen selittää vaalirahoituskohua asioiden tahallisella sotkemisella. Vanhasen mukaan vuosi sitten häneltä kysyttiin ehdokkaiden vaalirahoituksesta ja nyt asiaan yritetään sekoittaa puoluerahoitus.

Todellisuudessa Vanhaselta ei kysytty kummastakaan.

Jukka Gustafsson/sd: Arvoisa puhemies! Pääministeri Vanhanen, te olette itse todennut, että kuulitte Nova Groupin johtajan Yli-Saunamäeltä Kehittyvien maakuntien Suomesta ensimmäisen kerran talvella 2007 eduskunnan kuppilassa. Ennen pitkää ulkomaanmatkaanne viikko sitten pitämässänne lehdistötilaisuudessa teiltä kysyttiin, oletteko osallistunut Yli-Saunamäen ja puoluesihteeri Korhosen kanssa tammikuussa 2007 pääministerin virka-asunnossa pidettyyn tilaisuuteen, jossa käsiteltiin Kehittyvien maakuntien Suomen toimintaa ja ehdokkaiden tukemista. Tiedotustilaisuudessanne kerroitte, että ette muista tällaista tilaisuutta. Onko muisti nyt palautunut ja jos ei, niin voisitteko tarkistaa tämän pikaisesti ja selvittää tuon tilaisuuden tapahtumat ja mahdolliset kytköksenne Kehittyvien maakuntien Suomen syntyyn myös eduskunnalle? (Täysistunnon pöytäkirja PTK 67/2008 vp)

Jukka Gustafsson kysyy, onko Matti Vanhanen tavannut Nova Groupin toimitusjohtaja Tapani Yli-Saunamäkeä puoluesihteeri Jarmo Korhosen kanssa pääministerin virka-asunnossa tammikuussa 2007. Gustafsson pyytää Vanhasta selvittämään tämän mahdollisen tapaamisen tapahtumat eduskunnalle.

Vanhanen kieltää muistavansa kyseistä tapaamista.

Pääministeri Matti Vanhanen: Puhemies! Kysymyksessä silloin ei edes ollut sitä, että olisi vielä käsitelty Kehittyvien maakuntien Suomen asioita, vaan onko tavattu, ja sanoin, että ei minulla ole mielikuvaa tällaisesta tapaamisesta, eikä ole edelleenkään sellaista mielikuvaa. Mutta sen kyllä muistan täsmälleen, olisinko ollut käsittelemässä Kehittyvien maakuntien Suomen asioita muussa yhteydessä kuin täällä kuppilassa käydyssä keskustelussa, ja sen kyllä muistaisin. Minulle esitettiin vaalitukea täällä eduskunnan kuppilassa, päivämäärää en muista, ja se on se, minkä olen moneen kertaan kertonut. (Täysistunnon pöytäkirja PTK 67/2008 vp)

Aikaisemmin Vanhanen on selittänyt kohua kertomalla Gustafssonin kysyneen eri kokouksesta, selvittämällä itse muistaneensa tapaamispaikan väärin ja selventämällä Gustafssonin todellisuudessa kysyneen, oliko Vanhanen ollut perustamassa Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistystä.

Asioiden sekavuutta Vanhanen pitää kuitenkin median vikana.


23.6.2009

Previous: Näkörajoitteiset
Next: Maanpuolustus