mt

Kiihko

Perussuomalaisten kansanedustajat Juho Eerola, Jussi Halla-aho ja Olli Immonen haluavat poistaa lainsäädännöstä pykälän kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Rikoslain mukaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan on tuomittava henkilö,

joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella.

Kansanedustajien mukaan laki on muotoiltu niin väljästi, että sen perusteella voidaan tulkita laittomaksi mikä tahansa syntyperään tai uskontoon perustuva hyökkäys, ihmisryhmän perusteeton leimaaminen tai väkivaltaan yllyttäminen kokonaista kansanryhmää vastaan.

Lisäksi edustajat haluavat huomauttaa homojen ja vammaisten solvaamisen olevan perustuslaillinen oikeus.


1.3.2012

Previous: Kestämätön kehitys
Next: Uutismonttu