mt

Supermegahyper

Ilta-sanomat uutisoi Ukrainan "superinfluenssasta".

Brittitutkijat ovat Ukrainassa selvittämässä, miten vakavaksi sikainfluenssa on kehittymässä maassa. Tautiin on Ukrainassa kuollut lähes 200 ihmistä ja sairastuneita on yli miljoona. Tutkijat testaavat, onko H1N1-viruksessa tapahtunut mutaatio, ja onko tauti muuttunut "superinfluenssaksi".

0,02 % kuolleisuudella tuskin ansaitsee nimitystä "superinfluenssa".

Eräät lääkärit pitävät monien uhrien oireita samanlaisina kuin ns. espanjantaudissa, joka aiheutti miljoonien ihmisten kuoleman ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Oireita kuten yskä ja kuume?

Eräs nimettömänä pysyttelevä lääkäri läntisessä Ukrainassa kertoi viruksen hälyttävistä vaikutuksista. "Kahden uhrin ruumiinavauksessa ilmeni, että heidän keuhkonsa olivat mustat kuin kivihiili. Vaikutti kuin ne olisi poltettu. Se on kauheaa"

Kahden kuolleen keuhkot eivät osoita minkäänlaista yhteyttä taudin ja ruumiinavausten tulosten välillä. Journalismista kiinnostuneet myös kyseenalaistaisivat "erään nimettömänä pysyttelevän lääkärin" aseman luotettavana lähteenä.


16.11.2009

Previous: Ehkä
Next: Nimityksiä