mt

Poistettuja

Venäläinen 2X2-televisiokanava poisti Venäjän entistä presidenttiä ja nykyistä pääministeriä Vladimir Putinia pilkanneen kohtauksen South Park -animaatiosarjasta. Kohtaus esitti Putinin ahneena ja epätoivoisena johtajana.

Suomalainen yhteiskunta paheksuu Venäläisten sulkeutunutta ja auktoriteettikeskeistä ilmapiiriä, joka kahlitsee yhteiskunnallista keskustelua ja joka kärjistyy sensuuriksi yleisen näennäiskonsensuksen säilyttämiseksi.

Samaan aikaan Lempäälässä surrealististen taiteen näyttelystä poistetaan kymmenkunta Johannes Heinosen maalausta. Teoksissa esiintyvät muun muassa Juha Mieto hameessa sekä Tarja Halonen ja Sirkka-Liisa Anttila alasti. Sävy on satiirinen. Lempäälän kunnan sivistystoimenedustajien mukaan työt ovat hyvän maun vastaisia.


13.7.2009

Previous: Internetin vika
Next: Moraali